top of page

Ψάχνεις ακόμη την απόλυτη καλοκαιρινή δίαιτα;

Updated: Aug 4, 2021

Ψάχνεις Ακόμα την Απόλυτη Καλοκαιρινή Δίαιτα;


Λίγο πριν τις διακοπές, όλοι καταφεύγουμε στο ίντερνετ για της τελευταίας στιγμής γρήγορα και ανώδυνα μυστικά για αποτοξίνωση και απώλεια της κοιλίτσας για καλύτερη εμφάνιση στην παραλία.


Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να απολαμβάνουμε το φαγητό, φροντίζοντας παράλληλα τη διατροφή και το σώμα μας. Τα tips αυτά θα γίνουν ο σύμμαχος μας για το απόλυτο worry free summer body.


Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι στάση ζωής που πρέπει να ακολουθούμε όλο το χρόνο. Ωστόσο πριν τις διακοπές όμως πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο αλλά με το λιγότερο δυνατό διάστημα, και εκεί έρχονται οι δίαιτες αποτοξίνωσης.


Το καλοκαίρι όμως έχει και αρκετά θετικά ώστε να κάνουν αυτή την ξαφνική ανάγκη μας για απώλεια βάρους πιο εφικτή.


Τα δροσερά φρούτα είναι στα καλύτερα τους και σε αφθονία. Καθιστώντας τα εύκολα και γρήγορα για κατανάλωση ως σνακ ακόμη και στην παραλία. Δίνοντας και την ενυδάτωση που χρειαζόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς περιέχουν περισσότερο ποσοστό νερού π.χ το καρπούζι.


Το ίδιο ισχύει και για τα λαχανικά και στις γρήγορες δροσερές σαλάτες που μπορούμε να καταναλώσουμε ως γεύμα , π.χ χωριάτικη.


Καταναλώνουμε πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε το στομάχι να μπορεί να μεταβολίσει πιο εύκολα την τροφή. Οι μερίδες φαγητού είναι ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο της υγιεινής διατροφής. Ένα υγιεινό γεύμα περιλαμβάνει κατά 50% λαχανικά, κατά 25% πρωτεΐνη και κατά 25% υδατάνθρακες ή έξτρα λαχανικά.


Ωστόσο καλό θα ήταν τις βραδινές ώρες να επιλέγουμε ελαφριά γεύματα (όχι λιπαρά και τηγανιτά) και μικρότερες ποσότητες ώστε να μην επιβαρύνουμε την πέψη ειδικά την περίοδο με καύσωνες. Μια ακόμα συμβουλή που πρέπει να δώσουμε βάση είναι στο να μασάμε αργά την τροφή μας, καθώς τρώγοντας γρήγορα εγκλωβίζεται αέρας στο στομάχι με αποτέλεσμα να προκαλέσει φούσκωμα στην κοιλιά, συν ότι το σήμα του κορεσμού από το στομάχι στον εγκέφαλο ότι έχει χορτάσει θέλει περίπου 20 λεπτά.


Τέλος, τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση των cocktails και γενικότερα η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται. Μην ξεχνάμε πως τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ζάχαρη, μπορούμε πλέον να βρούμε πιο healthy επιλογές. Μπορούμε να καταναλώσουμε cocktails με βάση όπως ο ανανάς, τα μούρα ή το νερό καρύδας, τα οποία περιέχουν λιγότερα σάκχαρα, αλλά δίνουν γλυκιά γεύση. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο χυμό λάιμ και όχι τυποποιημένο που περιέχει ζάχαρη.


Φροντίζουμε το σώμα μας και το αγαπάμε όλο τον χρόνο και δεν χάνουμε τις καλοκαιρινές βουτιές στην θάλασσα.


ΙΩΑΝΝΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΕΤΗ

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


(το άρθρο έχει πρώτο δημοσιευθεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό PastaFloraMag)



Kommentare


bottom of page